Tænker webbureauer på miljøet?

Tænker webbureauer på miljøet?

Om webbureau tænker på miljøet er et svært spørgsmål at svare konkret på. For der vil være webbureauer på begge sider af sagen – både dem der gør det, og dem der ikke bruger så meget tid på at tænke over det.

Kan bruge co2 neutrale værktøjer og servere

Der er dog en lang række af webbureauer, der gør en dyd ud af at bruge miljøvenlige eller co2 neutrale løsninger. Det kan fx være at bruge servere, der kører på grøn energi, eller at bruge en løsning som ingenco2.dk og på den måde få en co2 neutral hjemmeside.

Der er også nogle værktøjer, der bliver anvendt af webbureauer, der støtter op om grønne initiativer. Så på den måde kan et webbureau, via sit valg af løsninger, nemt være med til at slå et slag for grønne løsninger og på den måde vise, at de tænker på miljøet.

Kan støtte op om grønne projekter

Et webbureau er jo ligesom alle mulige andre firmaer. Derfor kan et webbureau også nemt tænke på miljøet ved at støtte op om grønne projekter. Et webbureau kan fx sagtens sende økonomisk støtte til en organisation eller forening for at bakke op om deres arbejde, akkurat som ethvert andet firma kan gøre det.

Det vil ofte være omtalt på webbureauets egen hjemmeside, hvis de er med til at støtte op om sådanne projekter eller sager, så det er nok ikke svært at få øje på, hvis dit webbureau gør sig i det.

Afhænger af det enkelte webbureau

Så ligesom med alle andre firmaer, kommer det jo helt an på det enkelte webbureau. For nogle webbureauer og dermed også direktører og medarbejdere er det en vigtig sag, mens det for andre ikke har meget at gøre med arbejdet i et webbureau.

Så man kan ikke entydigt sige, at webbureauer enten tænker på miljøet eller ikke tænker på miljøet. For mange er det jo også en individuel sag, og det samme gør sig gældende for firmaet. Nogle webbureauer slår et slag for miljøet, mens andre ikke engagerer sig i det på den ene eller anden måde.