Hvad kan man gøre for at spare miljøet for forurening?

Hvad kan man gøre for at spare miljøet for forurening?

Tænker man meget på miljøet disse dage så er man ikke den eneste. Der er mange forskellige måder man kan hjælpe miljøet med at blive bedre for alle at bo i. Der findes et utal af muligheder, som stadig er dyre end alternativerne, så dem vil der ikke gås i dybden med. Her vil der være et fokus på andre alternativer som ikke repræsenterer højere udgifter.

 

Et eksempel på dette  er at tage cyklen i stedet for bilen. Der er mange i dag der bruger biler til alt for mange ting. Om det er at tage bilen til købmanden eller at tage bilen til fitnesscenteret. Biler er i dag alt for brugte på korte ture og kan man i stedet tage cyklen så sparer man miljøet. I danmark er vi bedre til det end mange andre europæiske lande, specielt inde i storbyerne. Men i takt med at vi er blevet mere usunde, og i dårlige form på helhed, så er der ikke mange der vælger at bruge cyklen til de kortere ture. Yderligere så repræsenterer vejret en yderligere udfordring. Det er selvfølgelig meget dejligere at cykle i solskinsvejr frem for snevejr, og her er det svært at finde de gode dage at tage cyklen i Danmark. Der er mange der også cykler i dårligt vejr, selv i regnvejr, eller hagl, ,men det er meget færre der orker det, end hvis det var solskinsvejr. Incitamentet til at være klimavenlig er højere end nogensinde før, og kan man tage cyklen noget oftere, så er man med til at gøre en forskel for miljøet. Yderligere, så kan det også være at man ikke skal gå lige så meget op i sin bilpleje.

 

 

De små valg påvirker miljøet mere end man tror

Træffer alle miljøvenlige alternativer, så kommer man rigtig langt som en kollektiv enhed. Der er mange miljøvenlige alternativer til forskellige ting. Lad os tage et eksempel:

Der findes i dag mange forskellige bilpleje metoder, som man kan gøre brug af for at få vasket sin bil. Man kan gøre det selv, eller man kan få en professionel til det er den første beslutning man skal tage. Det bedste miljøvenlige alternativer, hvis man får vasket sin bil med steaming. Steaming er en metode som benytter sig af damprens. Damprens bruger kun 5l pr vask i stedet for traditional bilvask som udleder 10x så meget vand, og det er ikke godt for miljøet at bruge unødig spildevand.

Hvor er det muligt at gøre brug af denne teknologi til sin bilvask?
Bilvask i København er et af stederne hvor man kan gøre brug af denne form for bilvask, og den er bedre for miljøet, men dyr at skabe selv. Derfor er der ikke mange virksomheder som tilbyder denne type af bilvask.