Ethereum havde en hård måned i september: Sådan har teknologien klaret sig i år

Ethereum havde en hård måned i september: Sådan har teknologien klaret sig i år

Kan du lide at følge med i nyheder om kryptovalutaen Ether, der er valutaen, man anvender på Ethereum blockchainen, så kan du godt glæde til at læse denne artikel. I denne artikel kigger vi på, hvorfor Ethereum har haft en hård måned i september 2021. Der kommer også lidt analyse, som du kan anvende, når du skal beslutte dig om hvorvidt du ønsker at investere i Ether.

Hovedpunkter

  • Kursen på Ether faldt med omkring 13 procent i løbet af september (sidste måned), som gør det til den anden værste måned for denne kryptovaluta i år
  • Ethereum har oplevet et par tilbagegange, fordi der har været en fejl i kildekoden, der har medført at der har været et uforudset split

 

Som nævnt var september ikke ligefrem den bedste måned for dem, der investerer i kryptovalutaer. Specielt ikke for dem, der har investeret i kryptovalutaen Ether. Ethers kurs faldt med hele 13 procent i løbet af september, som kun er lidt mindre end faldet på omkring 16 procent i løbet af juli i år. I modsætning til Ether, så faldt kursen på bitcoin “kun” med 7 procent i september.

For kryptovalutaer er disse fald ikke meget store, hvis man har handlet med dem i et stykke tid. Kommer man fra aktier, så kan dette godt virke meget ekstremt. Man kan normalte forvente sådan en udvikling på et år eller lignende – med mindre der sker noget helt specifikt, det gør, at folk ikke længere tror på en specifik aktie.

Det er ikke ligetil at sige, hvorfor kursen er faldet. Kigger vi på kursen generelt, så er det gået meget godt for langt de fleste kryptovalutaer i 2021, og dermed kan vi også forvente, at der kommer til at være nogle fald. Ether har haft en kursstigning på over 800% eller 8 gange i løbet af i år, og dette er ekstremt meget.

Mange mener, at det er blevet risikabelt at investere i kryptovalutaer lige nu grundet kurserne. Mange mener dog også, at det er en mulighed i stedet for et problem, at kurserne er relativt lave – eller var relativt lave i løbet af september. Der sker ofte det, at der kommer et stort fald efterfulgt af relativt store stigninger. Stigningerne er ikke på samme niveau som faldet, men hvis man timer det rigtigt, så er der stadigvæk gevinst at hente. Det er dog en strategi, der er ekstremt svær at udføre i praksis, da man skal være heldig.

 

Kryptovalutaernes udvikling i løbet af september og her i oktober understreger virkelig, at en investering i disse ting ikke er for sjov. Man investerer i noget med en høj risiko, og dette skal man være klar over. Det kan gå op og ned meget hurtigt, og man skal derfor også være klar på potentielt at tabe alle sine penge eller i hvert fald mange af dem. Man hører selvfølgelig kun succeshistorier, når man kigger på Instagram og mange andre socialer medier, men der er selvfølgelig også en bagside af medaljen.