Cryosauna: Hvad er det og hvordan virker den?

Cryosauna: Hvad er det og hvordan virker den?

En cryosauna er kort fortalt et aflukket rum hvori man behandles med cryoterapi. Cryoterapi, eller blot cryo, er en behandlingsform hvor der behandles med ekstreme kuldegrader helt ned til 130 minusgrader.

 

Det kan umiddelbart lyde voldsomt at udsætte kroppen for så ekstreme kuldegrader, men er faktisk en behagelig oplevelse for de fleste. Man kan sammenligne det lidt med en almindelig varm sauna, da temperaturerne også her bliver meget ekstreme, men som stadig er et rart og behageligt miljø.

 

I det følgende ser vi nærmere på hvad en cryosauna er, herunder hvordan den virker og hvordan den kan forbedre din sundhed og velvære.

 

Hvordan virker en cryosauna?

En cryosauna er som nævnt et aflukket rum som mar står i, hvorefter at kroppens udsættes for de ekstreme kuldegrader. Behandlingen tager omkring 3 minutter, da kroppen vil tage skade af de ekstreme kuldegrader, hvis man opholder sig for længe i en cryosauna.

 

De ekstreme kuldegrader har den effekt, at det de får blodet til at trække ind mod kroppens kerne. Det er i kroppens kerne at blodet renses, og tilføres frisk næring og energi, så ved at tvinge blodet ind mod kernen af kroppen vil man sætte gang i en effektiv afgiftning, og i samme ombæring tilføje kroppen frisk næring og energi.

 

Hvorfor er det godt?

Denne proces er god da den øger kroppens evne til at restituere og hele sig selv. Dette skyldes at kroppen som sagt bliver renset for affaldsstoffer, og tilføres frisk energi og næring, som giver kroppen ekstra styrke til at bekæmpe en lang række lidelser.

 

Hvilke lidelser?

Som sagt forbedrer cryobehandling kroppens evne til at restituere, hvilket blandt andet gør at en cryosauna er smertelindrende. Derudover vil den friske energi og næring i blodet øge kroppens kollagenproduktion, som medfører en smukkere og mere glansfuld hud.

 

Cryobehandling kan også afhjælpe stress symptomer som anspændthed, da den friske næring og energi der tilføres kroppen, også har den effekt at det får løsnet op i kroppens muskler og bindevæv.

 

Hvor kan man få cryobehandling i en cryosauna?

Cryobehandling i en cryosauna er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark, så det er stadig forholdsvis begrænset hvor mange steder man kan få behandlingen. Behandlere med cryosauna kan dog findes i alle de større danske byer og provinser, så der bør være god mulighed for at finde en cryosauna i nærheden, uden at skulle ud på en for lang transport.

 

Prøv eventuelt med en internet søgning på cryosauna i dit lokalområde, og se om ikke der dukker nogle behandlere op i din umiddelbare nærhed.