Overraskende! Dette tech er dårligt for miljøet

Overraskende! Dette tech er dårligt for miljøet

I dag søger mange på hvordan køber man bitcoins, men de tænker desværre ikke over, hvilken betydning det har for miljøet. Vent, hvad har bitcoins med miljøet at gøre? Rigtig meget faktisk, og denne artikel kommer nok til at overraske dig rigtig meget.

 

Mining

 

For at kunne producere bitcoins, så skal man gøre det, der kaldes for mining. Mining går ud på at man bruger en masse computerkraft, og dermed også energi, til at udregne komplicerede ting. Regner man noget ud først, så bliver man belønnet med bitcoins. Dette er en meget forsimplet forklaring af mining. Som du nok kan se, så lyder dette ikke til at være alt for godt for miljøet – specielt hvis man tænker på, hvor mange maskiner der rent faktisk laver mining.

 

Bitcoins strømforbrug

 

Det er ikke nemt at estimere, hvor meget strøm bitcoin bruger om året. Mange har forsøgt, og tallene er meget forskellige. Hvis vi tager udgangspunkt i tal fra en artikel, så er tallet 80 terawatt timer om året. Skal dette regnes om til eksempelvis batterier (ja, dem du bruger til din fjernbetjening), så vil det svare til 385 containerskibe med AA-batterier. Det er rigtig mange, og det er meget svært at forestille sig.

 

Alternativer til mining

 

Er bitcoin til at stoppe? Nok ikke. Kina har allerede prøvet at forbyde mining, men dette har bare resulteret i at folk bare har flyttet deres “produktion” til nabolandene. En løsning kunne være at støtte kryptovalutaer, hvor der er fokus på miljøet. Et eksempel på en sådan kryptovaluta ville være Ethereum. Denne har tidligere brugt samme mekanisme som bitcoin, nemlig proof of work. De er dog i gang med at gå fra det over til proof of stake. Proof of stake kommer nok til at reducere energiforbruget rigtig meget. Det er en mere miljøvenlig løsning, som bitcoin ikke ønsker at anvende på nuværende tidspunkt.

 

Fremtiden

 

Det er svært at forudsige fremtiden (faktisk ikke muligt), men det kunne tænkes, at de forskellige kryptovalutaer på en eller anden måde bliver tvunget til en løsning ala proof of stake. Dette kan gøres på mange måder, men det bliver nok igennem lovgivningen. Det er desværre muligt for lovgiverne at gøre en bestemt kryptovaluta ulovlig.

 

Man skal også huske, at der eksisterer mange tusind forskellige kryptovalutaer. Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken der kører på hvad. Dette gør problemet endnu mere kompliceret, hvis man ønsker at løse det igennem lovgivning. Måske burde man kigge andre steder end kryptovalutaer. Der er mange brancher, der udleder rigtig meget Co2, som man glemmer.

Der er mange meninger om ovenstående emne. Hvad er din mening? Bør bitcoin tvinges til at skifte over til proof of stake, eller skal de selv løse problemet? Det er jo relativt nemt at lave en fork af bitcoin og lave forbedringer.