Miljøvenlige økologiske komposterbare og bionedbrydelige kaffekapsler

Miljøvenlige økologiske komposterbare og bionedbrydelige kaffekapsler

Jeg elsker dejlig kaffe og koffein om morgenen. Det betyder, at når jeg køber min kaffe, leder jeg først og fremmest efter bekvemmelighed – og intet er meget er lettere end at stikke en kaffekapsel ned i en kaffemaskine og trykke på en knap, ingen oprydning er nødvendig. Nespresso og kaffemaskiner der anvender aluminums kaffekapsler, er forfærdelige for miljøet: Nylig forskning  foretaget af et britisk kaffemærke fandt, at af de 39.000 kapsler, der produceres på verdensplan hvert minut, ender 29.000 af dem på lossepladser!

Til dato kan du finde forskellige bæredygtige miljøvenlige komposterbare og bionedbrydelige kaffekapsler fremstillet af forskellige materialer. De materialer, der bruges til at lave kaffekapsler, har en direkte indvirkning på, hvordan kaffen smager og på vores miljø. De fleste af de materialer, der bruges til bæredygtige bionedbrydelige og økologiske kaffekapsler, er plante- eller majs stivelsesbaserede komposterings materialer.

Hvorfor er aluminums kaffekapsler et problem?

Lige siden amerikanerne fandt bekvemmelighed ved at bruge økologiske kaffekapsler til at brygge deres kaffe, steg forbruget og dered et stigende miljøproblem. Med bekvemmeligheden, som kaffekaspler tilbyder, stiger bekymringen over dens miljøpåvirkning også ifølge Dr. Andrea Hicks fra Institut for Civil- og Miljøteknik ved UW-Madison. Fordi de kapsler i udgangspunktet er lavet af aluminum, er der defacto langsigtede og kortsigtet påvirkning af miljøet i negativ grad.

En af de miljøhensyn, der har fanget offentlighedens opmærksomhed, er bunkerne med kaffekapsler, der hvert år ender på lossepladser. Det er et stort miljøspørgsmål, da det bidrager til det voksende problem med bortskaffelse af aluminum og plast. Alligevel oplyser mange kaffeproducenter af de recycler deres kaffekapsler, men hjælper det på miljøet problemet i første omgang? NEJ selvklart gør det ikke det, idet minedrift af et ton aluminium kan producere ca. 10-12 ton affald, herunder 2-3 ton giftigt alkalisk rødt mudder.

Derudover kommer den risiko du tager ved at anvende aluminum i fødevarer. Aluminium udgør en fare, når det bruges i eksempelvis fødevarer, hvor det kommer i kontakt med vand. Da brygning af kaffe involverer varmt vand og alufolien i toppen brydes, kan aluminiumskomponenter ende i din krop. Det er verdenssundhedsorganisationen WHO, der har gjort opmærksom på, at aluminium kapslerne risikerer at efterlader mikro-organismer i vores krop, og det tages særdeles alvorligt af sundhedsmyndighederne i bl.a. Tyskland, hvor bystyret i Hamborg, ca. 2 mio. indbyggere, har forbudt brugen af aluminium kapslerne i den offentlige sektor og erstattet med bionedbrydelige.

Hvad skal du gøre, hvis du værdsætter både bekvemmelighed og bæredygtighed?

Du skal selvfølgelig anvende det der er bedst for dit helbred og dermed næste generation på planeten, men naturligvis også det som sviner mindst og er bedst for miljøet, som komposterbare bæredygtige miljøvenlige økologiske kaffekapsler. Det burde jo være et let valg, især nu hvor renkaffe.dk har introduceret en hel ny økologisk og Fair Trade certificeret kaffeserie fra Schweiz i bæredygtige miljøvenlige bionedbrydelige kaffekapsler udelukkende fremstillet af plantefibre.

At blive miljøbevidst er ikke en hype, men et must. Det er vores moralske forpligtelse at beskytte Jorden mod destruktive aktiviteter. En lille individuel handling kan skabe en enorm indflydelse. Bare vi er mange nok på en gang. Som almindelige borgere kan du gøre noget for vores planet. Dette starter med vores købsbeslutninger. Og du skal derfor bruge komposterbare bionedbrydelige økologiske og miljøvenlige bæredygtige kaffekapsler.

Vi kan alle starte den lille revolution og skifte fra metal og plastik til natur samt renere smag, og bliver vi mange, har det stor effekt. “Vi har gjort det let for alle at være med, for vores kapsler er også Nespresso kompatible” siger stifterne af Renkaffe.dk, Mads Nicholas og August Hein.