Bag om videnskaben: virker tandblegning?

Bag om videnskaben: virker tandblegning?

Fra barndommen bliver man forklaret, at behandlingen af sine tænder er meget vigtigt. I sociale medier bliver man konstant præsenteret for kendte med de flotteste og hvideste tænder. Et udseende som kan virke umuligt at opnå. Dog har vi mennesker fundet en nem løsning på at få hvide tænder. Nemlig tandblegning. Men virker det så godt som folk går og påstår?

Hvorfor er hvide tænder foretrukket?

Mange er enige om, at hvide og lige tænder er set som attraktivt. Flere tests har vist, at mange har en præference til folk, som har tænder, som ser sådan ud. Meget af det har noget at gøre med at hvide og lige tænder er et symbol godt helbred og gode gener. Det har været med til at hjælpe med at gøre det nemmere for folk at finde en partner. Hvilket virker meget overfladisk, men det giver jo alligevel mening. Mange leder efter en parter, som er sund og rask. Derudover har flere undersøgelser vist, at hvide og lige tænder har lidt den samme virkning og formål som påfuglens hale. Derudover kan hvide tænder være med til at gøre, at man føler sig mere selvsikker. Hvorimod, gule eller misfarvede tænder kan få en til at gemme sine tænder, når man smiler eller griner.

Hvad er tandblegning?

Tandblegning er når man bleger sine tænder for at få dem mere hvide. Det er lidt som at afblege sit hår for at få det lysere. Mange ønsker at få bleget sine tænder grundet misfarvning. Misfarvningen kan skyldes mange ting, og det er noget, som sker for langt de fleste. Det kan komme som et resultat af det, man spiser og drikker. Kaffe, te, lakrids. Det kan ske fordi emaljen på ens tænder ætses væk på grund af frugt eller læske drikke. Misfarvningen kan komme fra gamle fyldninger som er snavsede – dem kan man også lave om, hvis dette ønskes. Tændernes farve kan dog også ændre sig naturligt – dette kan komme med alderen. Misfarvning er normalt for mange mennesker, alligevel er der mange, som ønsker hvide tænder, hvilket tandblegning kan hjælpe med.

Virker tandblegning?

Tandblegning kan blive gjort på alle tænder. Dog kan man ikke sige, hvor hvide ens tænder bliver, og det kan også være sværere for nogen at blege deres tænder. Tænder med en gullig farve, er mere modtagelige for blegning, end tænder med gråtoner. Tandblegning virker på den måde, at der sker en kemisk reaktion som nedbryder de farvestoffer som sidder på tænderne. Emaljen på tænderne bliver ikke skadet ved blegningen. Med tiden vil det blive slidt lidt, men det er ikke noget, som er til skade for tænderne. Dog er det vigtigt, at man ikke må blege tænderne for ofte, da dette kan være til skade for tænderne. Er man i tvivl om, hvor ofte man må blege tænderne, så spørg en tandlæge. De ved helt sikkert, hvad der er bedst for tænderne, og det vil også give en objektiv og professionel mening. De står klar til at hjælpe.

Derudover skal det også nævnes, at mange oplever bivirkninger ved blegning af tænderne. Derfor er det vigtigt at tale med tandlægen i løbet af processen. Tandblegning virker. Det er med til at gøre tænderne hvide for en periodes tid, dog skal man huske at farve på tænderne altid opbygges igen. Derfor skal man være forberedt på at skulle blege tænderne mere end bare en enkelt gang. Hvis man ønsker at have hvide tænder, så er tandblegning altså en god måde at opnå dette på. Mange har oplevet gode og flotte resultater.